DPA-NOB

Lid worden van de DPA werkgroep

De DPA is een werkgroep vanuit de SAH-NOB die staat voor het behouden van deskundigheid van de praktijkassistente. Dit doet het DPA via het oraniseren van nascholingen. Het doel is om voor de praktijkassistenten 5-6 nascholingen per jaar te organiseren.

De werkgroep bestaat uit een coördinator en een aantal leden, praktijkassistenten. Daarnaast participeert er in de werkgroep een lid (huisarts) van de SAH-NOB.

We verwachten dat elk lid van de werkgroep minimaal één nascholing per jaar organiseert of twee nascholingen als duo. Een nascholingn organiseren bestaat uit verschillende activiteiten. De onderwerpen worden bespreoken in de werkgroepvergaderingen en we proberen zoveel mogelijk aan te sluiten op het programma van de huisartsen en bij de interesses van de praktijkassistenten. Als je een nascholing organiseert regel je het programma, de locatie, de sprekers, catering, mailing en alle overige bijkomende zaken. Hiervoor hebben wen een draaiboek ontwikkeld.

Om er voor te zorgen dat de nascholingen voor de DPA in ons district ook in de toekomst op een goed niveau blijft, is uitbreiding van ons team gewenst. Het is de bedoeling dat er per regio (te weten Oss, Meijerijstad, Uden en 's-Hertogenbosch e.o.) minimaal twee praktijkassistenten in de werkgroep DPA afgevaardigd zijn. Hoe meer leden, des te meer nascholingen er kunnen worden aangeboden en op deze manier blijft de werkbelasting voor onze leden beperkt.

We zijn een gezellig en inspirerend team. En vinden het leuk en leerzaam om naast onze baan op een andere manier met ons vak bezig te zijn. Kom ons helpen, dat is gezellig en leerzaam!

Is je interesse gewekt en wil je ons team komen versterken of wil je nog wat extra informatie, neem dan contact op met Debby de Voigt dpa@sah-nob.nl 

Stichting Accreditatie Huisartsenzorg Noord-Oost-Brabant
CRKBO Geregistreerde instelling